Verkort keuzetraject met Talent Focus in april!

Nu het keuzemoment van 1 mei voor de deur staat bied ik in april een verkort traject aan.

Wat houdt dit in?

Voor het doelgericht kiezen van een studie maakt de leerling twee testen waarvan de uitkomsten in een persoonlijk gesprek besproken worden.

Persoonlijkheidstest: “Wie ben ik?”

Een goede studiekeuze begint bij een goed zelfinzicht. Om zowel succes als plezier te hebben in studie en werk is het belangrijk dat de toekomstige student een studie en later een loopbaan kiest die aansluit op zijn/haar persoonlijkheid.

Resultaten:

  • overzicht van persoonlijke kwaliteiten en uitdagingen;
  • persoonlijke ontwikkel- en studiekeuzetips.

De test is gebaseerd op het “Big-Five”-model en is specifiek voor jongeren ontwikkeld voor gebruik in het studiekeuzeproces.

Studie Interesse Test: “Wat vind ik interessant?

Deze geeft jongeren snel inzicht in welke studies bij hun interesses passen.

De test bevat van elke studie een aantal vragen over onderwerpen die een student in de eerste twee jaar van een studie gaat bestuderen. De jongere geeft dan aan of hij zo’n onderwerp interessant vindt of niet. De test past zich aan de gegeven antwoorden aan. Oninteressante onderwerpen worden snel weggefilterd waardoor er geen irritatie optreedt.

Resultaten zijn:

  • objectieve informatie over rond 1900 hbo-studies en 450 wo-studies;
  • antwoorden op vragen, gericht op de daadwerkelijke studie-inhoud van de eerste twee studiejaren, die leiden tot een aantal preferente studies.

Nabespreking

Iedere test verdient een nabespreking. Gekeken wordt of de leerling zich kan vinden in de uitslagen en wat zijn/haar  aanvullingen en opmerkingen zijn.

In de evaluatie wordt ook de tijd genomen de kwaliteiten van de toekomstige student te koppelen aan studie-interesses en mogelijke studies of studierichtingen.

Wat zijn de kosten?

€ 160,-

  • persoonlijkheidstest (PTJ) + rapportage
  • studie-interesse test (SIT) + rapportage
  • anderhalf uur nabespreken

 

 

 

 

Verkort keuzetraject met Talent Focus in april!